Духовне везе симбола

Нова књига познатог Бокељског публицисте Васка Костића “КРСТ И КРУГОВИ-МИСТИЧНЕ ИЛИ ЛОГИЧНЕ ВЕЗЕ” промовисана  је 1.октобра у Херцег Новом у организацији Матице Боке која је и издавач, а суфинансијер је Министарство вера и дијаспоре Републике Србије.

Симболи су духовна сила у царству небеском а крст је  темељна светиња, симбол радости и опипљивог живота који су и други раније користили а Васко о томе пише али не релативизује значај крста,  рекао је ректор Богословије Свети Петар Цетињски протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Театролог Проф др Дарко АНТОВИЋ је рекао да очекује да ће и ова, иначе 56-а књига Васка Костића, која показује колико су присутне везе симбола прошлости са симболима садашњости обилује фотографијама и грађом, побудити интересовање јавности  и иницирати разговоре и истраживања. Сам Костић је рекао да је навикао на полемике и, уз захвалност грађанима који су дошли на промоцију, додао да „која књига не изазове полемику као да није ни написана“.

У име Матице Боке присутне је поздравио предсједник Скупштине ове НВО адвокат Драган Лепетић подсјетивши да је светомихољски лаварум у облику штита заштитни знак ове организације. Промоцију књиге Васка Костића “КРСТ И КРУГОВИ-МИСТИЧНЕ ИЛИ ЛОГИЧНЕ ВЕЗЕ” пропратио је пјесмом црквени хор “Свети Василије Острошки” из Кумбора.

Д.З.П.