Матица Боке обиљежила 80 година од погибије Милана Спасића и Сергеја Машере

Дана 17. 4. 2021. године  је обиљежено 80 година од погибије хероја априлског рата 1941, поручника бојног брода Краљевине Југославије, Милана Спасића и Сергеја Машере.

Опјело и полагање вијенаца одржано је на гробу Милана Спасића, на савинском гробљу. Вијенце су положили конзул-жеран Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић и представници Матице Боке. Почаст херојима одао је предсједник УО Матице Боке Мирко Мустур, а вијенац положили предсједница херцегновске подружнице Матице Боке Ана Замбелић Пиштало и Зоран Васиљевић, присутни су били представник  предсједника Општине Стевана Катића Боро Лучић, те представници НВО које сарађују са Матицом Боком и чланови херцегновске подружнице. Опијело је служио парох протојереј Живан Вукојевић, у својој бесједи нагласио је да су Спасић и Машера нови Синђелићи, који су умјесто живота изабрали смрт и одлазак у вјечност.

Предсједник Матице Боке Мирко Мустур истакао је да је ово тренутак да се подсјетимо на људе којима су херојство и официрска част била водиља за подвиг важнији од живота.

Овај догађај људи Боке памте и као свијетли примјер чина жртвовања за отаџбину, закључио је Мустур.

фото: Бока Њуз