Матица Боке у Котору и Херцег Новом организује академије посвећене Михајлу Пупину

У годинама обиљежавања стогодишњице од Великог рата и 100 година од битке на Кајмакчалану Матица Боке и Српско пјевачко друштво „Јединство“ Котор у сарадњи са Генералним конзулатом Србије у Херцег Новом приређују академију – “Михајло Идворски Пупин – Пут ка свјетлости”. Академије ће бити одржане – 7.октобра са почетком у 19.30 у ризници СПЦ у Котору и 8.октобра у херцегновској дворани Парк са почетком у 19 часова.
На академијама ће бити приказан анимарано-документарни филм „Михајло Идворски Пупин – Пут ка светлости“који је организација УНЕСКО, уврстила у свој званичан календар, као једну од манифестација којима је 2015. година обиљежена као Међунродна година свјетлости.
Александра Нинковић-Ташић из Образовно-истраживачког центра „Михајло Пупин“ из Београда одржаће предавања „Михајло Пупин, светосавац, родољуб и доброчинитељ“. О лику познатог научника који је био почасни члан СПД „Јединство“ говориће протојереј Гојко Перовић, а медијатор скупова биће др Драго Шеровић. У музичком дијелу програма наступиће хор Српског пјевачког друштва „Јединство“.