Ако имате своје ЈА, онда ДОБРО СЕ ХВАЛИ А ЗЛО ОСУЂУЈЕ чекали смо вас ал вас нема


Црна Гора је међу првим земљама признала тзв. државу Косово, вјероватно је процјена актуелне власти била да та регија посједује све оно што нормална држава треба да има а и ментори са Запада су тако казали, а њима се не противуријечи, не зато што су они у праву већ зато што се једноставно НЕ СМИЈЕ ни по ком основу, ни са било којим аргументима.

            Показа и доказа актуелна политичка елита, још једном, да је газдина ријеч неприкосновена, аксиом.

            Ако газда каже лети магарац, сви ће здушно то да потврде и има да се “убију од доказивања” да је ево, баш сад, ту пролетјело читаво јато магараца дугиних боја.

            Али има, не знам колико је држава адекватан појам, боље рећи протекторат, у Црној Гори и оних малих-много великих људи којима глава може да полети али магарац неће никада, причам о оним људима, србима , црногорцима, хрватима, муслиманима и свим осталима који су у трагичним и вјероватно најтежим тренуцима у новијој историји, прискочили народу Србије у помоћ, када су пружили руку, извукли и спасили дјете, трудницу, мајку, старе немоћне и све остале којима је била потребна помоћ из набујале воде, или скинули са неког крова и превезли до сигурне локације, свима онима који су раме уз раме са народом Србије градили и чували бедеме на обалама подивљалих ријека, свима онима који су у тим тешким тренуцима имали топлу људску ријеч утјехе за оне којима је подивљала вода учинила велико зло, уништила куће, подавила стоку, збрисала њиве, пластенике и све што су деценијама стварали, свима онима који су од оне цркавице коју прије немају него имају одвојили дио и послали га страдалом народу Србије у помоћ, свима онима…

            Али не и онима који су зажмурили и затворили очи пред једним злом у чијем су конституисању и сами учествовали, који се огледа у сликама са спортских терена тзв. државе Косова, и то не једном него више пута понављаним транспарентима, тачно у тренуцима када су породице губиле најмилије, када је страдало “све што дише”

“Молитва за Босну, смрт Србији” или “Молитва за Босну јеб.. Србију”,  може да падне на памет само болесним шовинистичко-фашистичким умовима, који су опчињени мржњом, нечовјештвом, јер невоља је невоља, ма чија била, а кад се неко слади туђом муком и несрећом, е то је врхунац зла, то не раде људи то раде демони, али, ипак, такве не треба поистовјећивати са свим народом који живи на Косову и Метохији, само се оправдано поставља питање колики је проценат њихових истомишљењика,  да би неке ствари биле јасније ево  и слика од 17. и 18. Маја 2014. год.

Свака одговорна држава би на овакав геноцидни излив мржње реаговала барем осудом, поготво кад се та смрт и мржња односи индиректно и на њене држављане који су помагали унесрећенима у поплавама, али Бог све види, полако али сигурно. Свака држава да али не и Црна Гора.

            И оправдање да нијесте знали, да нијесте обавјештени и сл. можете просипати малој дјеци и својим пионима, јер уз толико читача штампе, надгледача друштвених мрежа и сличних …ача који безвезе троше паре нас пореских обвезника сигурно сте веома добро и врло ажурно били обавјештени о свему.

            Ваш не-потез је понижавајући за све нормалне грађане Црне Горе а посебно оне хероје који су на било који начин прискочили у помоћ народу у Србији. Да ли се бојите од Бога кад вам људска несрећа није трагична.

            Али не бојте се ви, ви сте политичко-послушничка елито доказани лицемјери и послушници, али толико послушности је много чак и за робове, а у Црној Гори која се дичи ЧОЈСТВОМ И ЈУНАШТВОМ, ПОСТАВЉА СЕ ЛОГИЧНО ПИТАЊЕ, ШТО ЈЕ ТО, ДА ЛИ ТО ПОСТОЈИ ИЛИ ЈЕ ТО САМО ФАМА КОЈОМ СЕ ЛИЈЕЧЕ НЕКИ КОМПЛЕКСИ.

            Препознати у овој причи су сви они у Црној Гори који су на позицији да њихова ријеч има већу политичку, интелектуалну  или неку другу тежину у односу на нас мале људе, они који се нису сјетили да треба да одреагују на тако грозан, одвратан, нецивилизацијски и нељудски чин.

            Помислите само на ситуацију и вашу реакцију да се негдје у Србији на пар спортских манифестација, тачно у тренутку када су дио Црне Горе погодиле стравичне поплаве појавио транспарент

“МОЛИТВА ЗА …. ,  СМРТ ЗА ЦРНУ ГОРУ”

            Јел вам неко наложио да се не оглашавате или је то ваша, бриљантна, самостална идеја. И ево чекали смо вас да се огласите 7-8 дана, ал од вас ни трага ни гласа, ни чојства ни јунаштва, можда страх да се коме не замјерите, али ЋУТАЊЕ ЈЕ ЗНАК ОДОБРАВАЊА, ЗАР НЕ ???

Битно је да уводите додатне санкције Русији, у нади да вас послодавци “неће пустити низ воду”.

 

У Боки Которској  27.Маја 2014. године

 

Један од оних ….

                                                                        Иван Старчевић