Дан примирја – Генерални конзул Србије положила венац на Савини

Генерални конзул Републике Србије у Херцег Новом Марина Јовићевић данас (11.новембра 2012.) је, поводом Дана примирја у Првом светском рату, положила венац на Споменик стрељаним родољубима испред манастира Савина у Херцег Новом.

На данашњи дан пре 94 године опкончан је Први светски рат и престало је тада незапамћено страдање и насиље. Моја земља Србија у Првом светском рату изгубила је преко милион грађана. Наша је обавеза, и обавеза свих наредних генерација, да одамо пошту и поклонимо се сенима Срба и Бокеља страдалих у борби за заједнички циљ-слободу и друштво лишено нехуманог и окупаторског режима.И данас, као и прошле године, на овом месту заједно са Вама оживљавам успомену и изражавам захвалност и поштовање страдалим војницима и родољубима који су градили темеље модерних држава у којима живимо,-ракла је генерални конзул.

Она се захвалила председнику општине Херцег Нови Дејану Мандићу, намеснику Бококоторском протојереју ставрофору Момчилу Кривокапићу, представницима НВО“Матица боке“, „Српски соко“, херцегновском Колу српских сестара и бројним грађанима који су се данас окупили да одају пошту родољубима који су своје животе полижили за слободу своје отаџбине.