Нови издавачки подухват Матице Боке – Луштица Девелопмент спонзор књиге “Либер Де Белила“

Луштица Девелопмент АД спонзорисаће објављивање књиге Зорана Мујбеговића “Либер Де Белила”, која садржи архивску грађу, легенде, предања, мапе, родослове и старе рецепте са подручја Кртоли на полуострву Луштица. 

Издавач књиге је тиватска подружница невладине организације “Матица Боке”, која је прошле године објавила тројезичну монографију Тиватски сликари. Међу спонзорима монографије је такође била Луштица Девелопмент.

“Компанија је врло радо прихватила да подржи објављивање “Либер Де Белила” јер књига доприноси очувању историје Кртола и становника тог подручја. У склопу друштвено одговорног пословања, наша компанија је посвећена управо подршци оваквим иницијативама, затим активностима образовних, спортских и културних установа и невладиних организација и других субјеката”, саопштила је извршна маркетинг менаџерка Славица Милић.

Аутор књиге Зоран Мујбеговић је академски сликар, астролог и графички дизајнер који живи и ради у Бјелилима. У роману је на 500 страна објединио и од заборава сачувао архивску грађу, приче, легенде, предања, мапе, родослове и старе рецепте о Кртолима. Ово је први такав приказ Кртола.

“Спис има карактер “енциклопедије о Кртолима” која на сликовит начин свеобухватно описује  ово подручје. Нисмо нимало изненађени што је Луштица Девелопмент прихватила нашу иницијативу да учествује у овом пројекту будући да је компанија препозната као инвеститор који води рачуна о доброј сарадњи са локалном заједницом”, саопштио је предсједник УО “Матице Боке” Жељко Комненовић.

Прво јавно представљање књиге биће организовано током љета у туристичком комплексу Луштица Баy који у Кртолима развија компанија Луштица Девелопмент.