Изложба „Тамо далеко 1918-2018“ у Херцег Новом 15. и Котору 26.септембра

Поводом обиљежавања стогодишњице почетка пробоја Солунског фронта и завршетка Првог свјетског рата, Матица Боке у сарадњи са ИН4С порталом, Удружењем за његовање традиције и културе ваљевског краја, агенцијом Типон, Музејом Мирка Комненовића у Херцег Новом и галеријом “Солидарност” у Котору и уз подршку Конзулата Србије у Херцег Новом организује литерарно – визуелну изложбу „Тамо далеко 1918-2018“.

Ријеч је о ауторском пројекту Марка Кентере, Маринка Лугоње и Гојка Раичевића који на 16 паноа доноси причу о добровољцима из Боке који су се борили на страни Србије, познатим личностима и догађајима који су обиљежили Велики рат у Црној Гори.

Изложба ће бити отворена у Херцег Новом, у Музеју Мирка Комненовића, у суботу 15.септембра са почетком у 19 часова и у Котору, 26.септембра у галерији „Солидарност“ у истом термину.

О изложби ће у Херцег Новом говорити, предсједник херцегновске подружнице Матице Боке Мирко Мустур, публициста Небојша Рашо и један од аутора Гојко Раичевић. У Котору ће о изложби говорити предсједник Матице Боке за Котор, Синиша Ковачевић, историчар Милан Гулић и Гојко Раичевић. Осврт на изложбу и њену намјеру написао је др Милош Ковић.

Изложбу је у сарадњи са Српском православном црквом имала прилику да види и публика у више градова САД а  између осталих била је изложена и у америчком Конгресу.