Luštica Bay представља монографију „Тиватски сликари“

Монографија “Тиватски сликари” коју је припремила и објавила НВО “Матица Боке” у сарадњи са Општином Тиват и уз подршку неколико спонзора међу којима је и Luštica Development, биће представљена у уторак, 15. септембра у 18 часова у Luštica Bay-у.

Представљање је замишљено као дружење са сликарима у опуштеној атмосфери, праћено изложбом и концертом младе виолонисткиње Милене Петковић.

О репрезентативној монографији као пројекту “Матице Боке” говориће чланови ауторског тима, њен предсједник Жељко Комненовић и професор Невен Станичић.

Изузетан подухват осмишљавања својеврсног зборника тиватских сликара, луксузна тројезична монографија на 260 страна доноси биографије, критичке осврте и репродукције тиватских ликовних аутора: Анта Пеана, Миљенка Синдика, Ивана Кнежевића, Љубомира Попадића, Момчила Мацановића, Ивице Аранђуса, Бориса Драгојевића, Зорана Круте, Хане Мирков, Бориса Паповића, Милице Рајчевић, Андрее Иванде Рочеауx, Владимира Јовићевића, Тање Матковић, Драгана Перичића, Божа Продановића, Миланке Средановић, Раде Иванковић, Васа Стањевића и Зорана Мујбеговића.

“Велико нам је задовољство што смо били у прилици да подржимо стварање а сада и представљање монографије, будући да се ради о свједочанству о културној баштини Тивта и приказу опуса 20 умјетника који су посљедњих 40 година креирали овдашњу ликовну сцену. Монографија је посебан допринос библиотечком фонду о локалној културној баштини.”, саопштио је Рудигер Флајге /Ruediger Fleige/, директор продаје и маркетинга у Luštica Development.

Један од умјетника који је представљен у монографији, Зоран Крута у понеђељак, 21. августа отвориће у Luštica Bay-у изложбу радова, што ће бити умјетникова друга изложба у новом туристичком центру који се гради надомак Тивта.