Молебан у манастиру Прасквица


У склопу мировног скупа „Бокељи за мир међу браћом“ који је организовала Матица Боке у циљу помирења у Украјини, јуче је у манастиру Прасквица служен молебан коме је присуствовало, више десетина Паштровића, Бокеља, али и држављана Русије и Украјине. Молебан је служио настојник манастира, јеромонах Климент, а на крају службе присутним вјерницима обратио се јеромонах Димитрије.

„Одржали смо молебан не само за страдале у Украјини, већ и жртве поплава у Србији и Босни и Херцеговини. Молили смо се Господу за здравље, срећу и напредак за живе, а одржали смо и кратак помен за страдале у рату, као и оне који страдају у поплавама које су једнаке несрећи коју доноси рат. Нека Господ опамети оне који владају народима и нека их обрати да раде више на миру и стварају мир, а не ратове. Нека је свима који су страдали лака црна земља, а породицама моје искрено саучешће“, истакао је у својој бесједи отац Димитрије.

Будванска полиција 15.маја рјешењем које је потписао главни полицијски инспектор Мијомир Булатовић забранила је мировни скуп који је у организацији Матице Боке јуче требао бити одржан на платоу испред улаза у Свети Стефан. Док је у манастиру Прасквица трајао молебан на улазу у Свети Стефан биле су јуче присутне јаке полицијске снаге.