На веслу прича: Царска рупа

„На веслу прича: Царска рупа“ премијерно на РТС Свет 27. 6. у 21:35. Жељко Старчевић, археолог, еколог и публициста, чак и на ивици вељег мора испред „бијелог“ града Херцег Новог причу задржава блиско земљи на висини планине Орјен. У времену када су чуда још постојала. Човек који је правио весла и живео у пећини. Граница десет прстију. Лежај од суве траве. И судбински сусрет са змијском краљицом… Шта имаш да изгубиш? Дефиниши: превеслати…

Жељко Старчевић рођен је 1968. године у Дубровнику. Дипломирао је археологију у Београду. Аутор је великог броја ТВ емисија о историји Боке. Објављује приче у периодици и на интернет порталима. Аутор је више туристичких публикација. Руководилац је Агенције за развој и заштиту Орјена.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Миријан Цвељо, Горан Дукић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ и Матица Боке 2018.

Пројекат подржали: Општина Херцег Нови, Туристичка организација Тиват, Луштица Беј, Порто Монтенегро

Реприза 28. 6. у 11:40