„На веслу прича: Отимање живота“

„На веслу прича: Отимање живота“ премијерно на РТС Свет 26. 6. у 21:35 Зоран Мујбеговић, сликар и писац из Београда и са Бјелила, захвата дубоко у митове и легенде Кртола хватајући у мреже приче љубав као покретач свега. Све о Отетници у тајној књизи успомена. Како се искупити за грех? Да ли си сирена или моруна? Да ли си икада стајао на Душановој стени? Чујеш ли песму? Ко рибарима цепа мреже? А када те на две шетимане отме жеља… Укљете се не једу. Дабогда те ујела она из Четана! Предивни глас Власте Мандић као песма сирена из приче.

Зоран Мујбеговић рођен је 1950. године у Београду. Академски је сликар, члан УЛУС-а од 1975. Објавио је две збирке песама и четири романа. Објавио је преко 30 књига под псеудонимом Никострат Саронски. Био је главни и одговорни уредник издавачких кућа Арион, Стилос и Аурора у Београду. Одржао је преко 50 самосталних изложби у земљи и иностранству. Добитник је високих међународних признања за урбанизам и дизајн.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријол: Милош Лакичевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ и Матица Боке 2018.

Пројекат подржали: Општина Тиват, Општина Херцег Нови, Туристичка организација Тиват, Луштица Беј, Порто Монтенегро

Реприза 27. 6. у 11:40