На веслу прича: Приморац

„На веслу прича: Приморац“ Драгана Ђурчића премијерно у сриједу 7. 8. 2019. на националном каналу културе РТС 3 у 17:30, 01:30 и 09:30, и на сателитском програму РТС Свет у 14:00

Велесиле. Биполарни свет. Гвоздена завеса. Исток и Запад. Идеолошки експеримент и врли нови свет. Утопије и људи на ветрометинама. Бројеви. А опет, када би Југославија, а сада Србија, била велесила у ватерполу и кошарци да није било Хладног рата? Пливачки спортови су скупи, морају постојати базени, спортски центри. Спорт британског колонијалног царства, чија су правила успостављена у 19. веку, сада је понос деце комунизма. Ватерполо као метафора и доказ да можемо да будемо тим и делујемо заједно до победе.

Драган Ђурчић рођен је 1947. године у Котору. Студирао је математику на Природно-математичком факултету у Београду. Професионално обављао најодговорније функције у спорту, култури и економији Општине Котор, а био и секретар Координационог тијела за изградњу затвореног базена у Котору. У ватерполо организацији од 1970. године до данас, где је обављао најодговорније функције у Ватерполо савезу Југославије, Црне Горе и СЦГ. Био је технико ватерполо екипе Пливачког клуба „Приморац“ и генерални секретар Ватерполо клуба „Котор“. Био је генерални секретар Спортског друштва „Котор“ и Културно-просвјетне заједнице Котора, а од 1994. године технички секретар Српске православне црквене општине которске и генерални секретар Српског пјевачког друштва „Јединство“, основаног 1839. године. Аутор је фељтона „Вијек ватерпола у Котору“, објављиваног у „Хрватском гласнику“ из Котора.

ТРЕЈЛЕР: