На веслу прича: А душе причају

На веслу прича: А душе причају„На веслу прича: А душе причају“ Радојке Абрамовић премијерно у петак 2. 8. 2019. на националном каналу културе РТС 3 у 17:56, 01:59 и 09:59, и на сателитском програму РТС Свет у 14:00

Шта чини хероја? Рат или живот? Где су жене хероји? Превијају ране, мачем секу или љубављу и разумом мењају свет? Само узроци рата или градиво мира? Шта је теже – херојски живети или мрети? Некада, жени је место било у кући. Гнездо вредно судбине и слободе. Ако је ико питао. На тему срца. Данас се води рат полова уместо да се живи равноправност. Погрешно постављено питање доминације. Компликатори. А срце једном мора планут….

Радојка Абрамовић рођена је 1961. године у Котору. Завршила је Историју уметности у Београду. У Поморском музеју Црне Горе запослена је од 1987. године, где ради као музејски саветник. Аутор је бројних ликовних критика. Написала је преко 70 чланака из области струке и историје поморства. Аутор је и коаутор бројних каталога и изложби у земљи и у иностранству. Добила је признање Општине Котор на фестивалу Књиге Котор 2018. године.  Аутор је два романа „Бокељске буре, југа и бонаце“ и „Вјекови пролазе, а душе причају“.

ТРЕЈЛЕР: