На веслу прича: Заоставштина царства

„На веслу прича: Заоставштина царства“ премијерно на РТС Свет 25. 6. у 21:35. Синиша Луковић, новинар и публициста, доказује да није свака окупација била само жртва, већ и еманципација. Када је Порто Монтенегро био Арсенал, и пре тога… Улога адмирала фон Штернека у изградњи космополитског духа. „Лимене трубе дувају…“ – одакле? Вишка битка, поморска, кад ђулад и кршуми полете. Зашто је застава непријатеља највећи трофеј? На живот и смрт. Људи од челика или од дрвета. Дрвеће морнаричког парка. Како све те врсте успевају заједно? Мора да је клима. Или толеранција? Можда наређење.

Синиша Луковић рођен је 1976. године у Котору. Новинар је и публициста. Аутор је књига “Кумборска новела” и “Поморска лица Боке Которске”. Коаутор је две монографије и члан редакције  “Годишњака” Поморског музеја у Котору. Новинар је „Вијести“ од 1997, а објављивао је у бројним другим медијима.

 

 

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Милош Лакичевић, Илија Белан; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ и Матица Боке 2018.

Пројекат подржали: Општина Тиват, Туристичка организација Тиват, Луштица Беј, Порто Монтенегро

Реприза 26. 6. у 11:40