НАТО интерес власти а не потреба народа


 НАТО није никакво рјешење за Црну Гору и садашња еуфорија власти да се домогне позива НАТО алијансе је лични интерес а не потреба народа а све приче о политичком безбједоносном и екомском значају су неутемељене и несигурне. Јавности се НАТО  преставља  као нешто што је услов изласка из економске кризе а   да то није тачно  показују управо  земље које нису чланице алијансе и чији  бруто приход већи од земаља чланица НАТО алијансе.Почела је предизборна кампања и НАТО је у њеној фунцији   порука је  трибине која је прексиноћ одржана у Херцег Новом а коју  је организовао независни посланик Обрад Гојковић са сарадницима а подршку за одржавање  трибине „Нато потреба народа или интерес власти ти одлучујеш.“ организатор је добио од Матице Боке и Покрета за неутралност Црне Горе чији су челници Жељко  Комненовић и Марко Милачић били присутни на трибини.

 Одговарајући на питање зашто се ова трибина одржава независни посланик Обрад Гојковић је казао да су овакву трибину требали да организују институције а не појединци али чињеница је да те институције у Херцег Новом не функционишу и у овој средини десили су се многи проблеми и урушене су институције и не пружа се шанса грађанима Херцег Новог да искажу своје већинско мишљење и Херцег Нови је слагали се или не слагали под утицајем криминалних група које су нашле начина да преварама дођу на власт.У недостатку званичних институција ми покушавамо да грађани овог града искажу свој став.Не постоји јавни дијалог на отвореној сцени којим грађанин Црне Горе може да искаже свој став о овом питању.Истраживања јавног мијења показују да у Црној Гори нема већинске подршке за НАТО.Процес учлањења у НАТО не може бити право политичких партија већ право народа да се изјасни  а то је најправедније и најдемократскије да буде путем референдума.Главни заговорници овог процеса да се до већине дође на скупштинском засједању а не референдумом су партије на власти а приоритет носи ДПС.Значи за овај процес лектимација владајућој класи је потпуно упитна. А оно што данас заговара ДПС сутра може да не буде тако јер све што раде, раде у сврху опстанка на власти.Што се тиче економије то најбоље знамо ми Новљани јер су познати резултати њихове приватизације. На дијелу је растурање једне државе овог пута Црне Горе“, рекао је Обрад Гојковић бурно поздрављен од присутних

„Ово није трибина гдје су људи натјерани и гдје се долази по партијском задатку којих ових дана имамо  широм Црне Горе   на челу са Веском Гачевићем а све са циљем  да се створе  политички и секташки скупови“, казао је на почетку свог обраћања Марко Милачић. Он је недавну изјаву Душана Радовића Круша на трибини о НАТО у Херцег Новом назвао крушизмом тврдећи да  емотивно НАТО  не подноси али овој земљи је потребна стабилност мир и  проспоритет, потребне су инвестиције а инвестиција из Русије неће бити већ са Запада и арапског свијета а они ако немају НАТО као сигурност неће ни доћи и Црна Гора без инвестиција биће у озбиљном проблему и свака друга прича је илузија..

„У овој изјави Душана  Радовића  се крију три главне манипулације. Манипулише се са емоцијама, ту је и манипулација у вези безбједности и економије.То вам је као да је неко у току Другог свјетског рата рекао не подносимо Хитлера али он нам ипак нуди просперитет.Ово је покушај да се јавност убједи у супротну страну.По оном што видимо у сусједним земљама не можемо да видимо да је НАТО доносилац просперитета.И што се тиче инвестиција присталице НАТА не говоре истинин.Инвестиције све више долазе са Истока. А да ли је добар доказ просперитета НАТА то вам  потврђује   Грчка, погледаје Шпанију . НАТО нема никакве везе са економским просперитетом а то показују и подаци Свјетске банке.Што се тиче безбједности и то је дискутабилно.Ко се ових дана бори против тероризма у Сирији НАТО или Русија.Ко је бомбардовао 3 октобра болницу у Кудузу. Заборавимо ми Мурино сјетимо се Кудуза и страдања цивила од стране НАТА. Тај напад је дозвољен за алијанску  а кад  то  рад противник то је злочин  и геноцид  рекао је Милачић и додао да за  наше приче о нутралности Ђукановић каже да је то утопија а ја могу да кажем да је чудно да они који су водили Рат за мир  воде га и данас са позиције Рата за мир али за НАТО..То је лицмјерје и култ вишег циља гдје се склаопа  пакт и са ђаволом а то је у политичком смислу Ђукановић а услов је да се само остане на власти.. Пред референдум   су се затварале очи на мафијашки досије појединаца.То је погубно било  за независност. Видјели смо какву смо државу добили а све се плашим да ћемо тако нешто добити ако уђемо у НАТО савез без референдума а ако се тако нешто стварно деси онда  треба да се дамо у хајдучију да им не дамо да то учине у нашој скупштини“, рекао је Марко Милачић.

Почела је предизборна кампања. Ако у децембру добију приступницу за НАТО технички је немогуће да је овај сазив скупштине озваничии због тога је и донесен став владајуће елите и наредни избори у Црној Гори су потпуно у функцији НАТА.Социјална и еконоска ситуација то је свима јасно у Црној Гори је врло лоша.Због НАТА социјала и економија је гурнута у други план. А у ствари брига њих и за једно и за друго они гледају да се за било што закаче да продуже власт. И питање  са почетка ове трибине  мислим да је то јасно НАТО је у итересу власти а против интереса народа. О судбини Црне Горе се одлучује на основу анкете хиљаду  људи.Не одговара им референдум јер вјероватно не би био  испуњење њиховог циља и представници НАТО алијансе инсистираће да се не одржи референдум рекао је независни посланик Младен Бојанић

На трибини су постављена бројна питања и дати одговори о неприхватљивости НАТО алијансе за Црну Гору.