Почиње снимање серије “На веслу прича – Бока”

На локацијама у тиватском заливу и Боки, почетком наредне седмице почиње снимање документарно еколошке ТВ серије „На веслу прича – Бока“. Ријеч је о заједничком пројекту Матице Боке и Удружења „Шта хоћеш“ из Београда. На локацијама у заливу биће снимљено шест епизода ове ТВ серије са књижевницима и публицистима из Боке, међу којима су Рамбо Амадеус, Вук Крњевић, Невен Станичић, Машо Чекић, Оливера Доклестић, Синиша Луковић. Серија је у последње три сезоне приказана на РТС и регионалним телевизијама.

„На веслу прича“, оригинални концепт који реализује Удружење „Шта хоћеш“, у претходне три сезоне реализован је у Србији (трећа сезона је у постпродукцији). 37 еминентних писаца различитих генерација, обухватајући добитнике најзначајнијих српских националних награда за књижевност,  су веслајући природним љепотама ријека и језера Србије бесједили приче посвећене природи. То је изазвало неподијељену позитивну реакцију како публике (преко 50.000 гледалаца по епизоди у премијерном емитовању 2. сезоне), тако и критичара (преко 100 објављених чланака за прве двије сезоне). Наш циљ је да у четвртој сезони ангажујемо најважније књижевне ауторе из Боке Которске у сарадњи са НВО „Матицом Боке“ и на морској води започнемо заокруживање ове својеврсне видео антологије регионалне књижевности на тему екологије“, истиче Растко Шејић, предсједник Удружења „Шта хоћеш“.

Пројекат су подржали Порто Монтенегро, Луштица Девелопмент, општина Тиват преко конкурса за пројекте НВО сектору и ставке Медијске услуге и промо активности, као и тиватска ТО.