Матица Боке обиљежила 78. годишњицу херојског подвига Милана Спасића и Сергеја Машере

78. годишњицу потапања разарача „Загреб“ и херојског подвига Милана Спасића и Сергеја Машере, Матица Боке је обиљежила комеморативним скупом и поменом на гробу Милана Спасића на Савинској Дубрави. Помен је одржао херцегновски парох, протојереј Живан Вукојевић. Он је у својој бесједи подсјетио на ријечи свештеника Никола Мандића, који је на сахрани Милана Спасића назвао новим Синђелићем. Вијенац Матице Боке на Спасићев гроб положио је предсједник херцегновске подружнице Матице Боке, Мирко Мустур. Поздрављајући присутне он је истакао да су Спасић и Машера били хероји којима је слобода и официрска част била важнија од живота.

„Окупили смо се да још једном одамо почаст истинским херојима и родољубима који су положили животе у борби са фашизмом, за слободу и част отаџбине. Априлски рат, рат против тадашње суперсиле Њемачке, велике Италије и њихових савезника, поткопана унутрашњом издајом, Краљевина Југославије није могла добити. Зато су нам важна херојства и подвизи људи као што су Милан и Сергеј, пилоти на небу Београда и многи знани и незнани јунаци којима је слобода и част била важнија од живота. Слава истинским херојима Милану Спасићу и Сергеју Машери“, рекао је Мустур.

Комеморативном скупу Матице Боке на Савинској Дубрави, присуствовали су потпредсједница Општине Херцег Нови, Данијела Ђуровић, конзул Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић, предсједник Српског сокола, херцегновски публициста Небојша Рашо и остали пријатељи Матице Боке.