Предавање проф др Радмила Маројевића поводом Дана матерњег језика

Матица Боке у сарадњи са Генералним конзулатом Србије у суботу 23. фебруара у Херцег Новом организује предавање проф др Радмила Маројевића. Предавање које ће се одржати у фоајеу дворане Парк организује се поводом Међународног дана матерњег језика.
Проф. др Радмило Маројевић је докторирао на Факултету политичких наука, и на Филолошком факултету Београдског универзитета. Од 1988. редовни је професор руског језика на Филолошком факултету у Београду.
Изабран је за редовног професора за предмете Историја руског језика и Синтакса руског језика 2008. године на Филозофском факултету Универзитета у Нишу. Предавао је српски језик као страни на Московском универзитету.
На Филолошком факултету Универзитета у Бањалуци држи наставу на Одсјеку за руски језик и књижевност, а на Правном факултету предаје Руску правну терминологију.
Стекао је 1992. звање академика Међународне словенске академије наука, образовања, умјетности и културе. Био је руководилац југословенског дијела међународног научног пројекта “Лингвистика и стилистика превођења” у оквиру програма сарадње Београдског и Московског универзитета.
Предсједник је Српског фонда словенске писмености и словенских култура (од оснивања 1990) и предсједник Јужнословенског одјељења Међународне словенске академије наука (од 1992). Покретач је и главни уредник часописа “Славистички зборник”. Организатор је бројних научних скупова.