Књига „Грбаљ, братство Мршуља и село Наљежићи“ представљена у Будви

У организацији НИП АРТ ПРЕСС из Будве, у пресс центру будванског хотела „TRE CANNE“, промовисана је књига, „Грбаљ, братство Мршуља и село Наљежићи“, аутора Крста Ранкова Мршуље.

Књига садржи обимну, илустровану збирку докумената и занимљиве записе, о богатој културно историјској прошлости Грбља, обичајима, црквама и манастирима као и знаменитим личностима овога краја, казао је у име организатора, новинар и публициста Ранко Павићевић, истичући, да је књига објављена, 2016. године, у издању Матице Боке.

Са овом значајном књигом, Крсто Мршуља је направио споменик себи, свом братству Мршуља, селу Наљежићи и читавом Грбљу, казао је у име издавача Матица Боке, предсједник УО, новинар и публициста Жељко Комненовић, јер, оставља нешто, како је рекао, веома вриједно за будуће нараштаје. „ У ово савремено доба, су се изгубиле неке традиционалне вриједности и духовности, и та духовна вертикала, која је красила народ Боке. Крсто Мршуља је у овој књизи, сачувао ту временску капсулу, која ће трајати, док је Грбља и сигурно је, да ће некоме од будућих нараштаја, које се буду бавиле научним истраживањима, ова књига бити незаобиллазно штиво“, казао је поред осталог Жељко Комненовић.

Аутор књиге Крсто Мршуља је рекао, да је главни повод истраживања и објављивања ове књиге, трагање за историјском истином, о свом братству, селу Наљежићи, па тиме и о Грбљу уопште. „Сву ту обимну грађу, сакупљао сам годинама и одлучио да је објавим, како се не би заборавила. У свему томе, користио сам пуно историјске градје и оригиналних докумената, али и бројне књиге релевантних аутора“, истакао је Крсто Мршуља.

Изводе из књиге Грбаљ, братство Мршуља и село Наљежићи, говорила је професорица књижевности, Крстова кћерка Јорданка Мршуља.

На крају занимљиве књижевне вечери, аутору књиге Крсту Мршуљи, вриједну умјетничку слику, поклонио је познати будвански сликар Перо Пићан, саопштио је будвански АРТ ПРЕСС.