Промоција серије „На веслу прича – Будва“

Нових осам епизода ТВ серије „На веслу прича“ снимљених у Будви биће промовисане у Модерној галерији Будва у суботу 29. јуна у 20 часова

Матица Боке и Удружења „Шта хоћеш“ из Београда доносе нам нових осам епизода ТВ серије „На веслу прича“ снимљених у Будви, а које ће ускоро бити емитоване на Радио-телевизији Србије. Познати будвански приповjедачи веслајући на баркама причају своје оригиналне приче о природи и на тај начин постају део велике регионалне кинематографске антологије модерне књижевности. Али у сусрету и складу са најлепшим одабраним локацијама Будванске ривијере приче добијају посебну изворност која је заправо свjежина овога оригиналног формата.

У Будви, др Мирослав Лукетић у причи „Миро и сабаљарка“ доноси свијет и менталитет риболоваца, професорка Божена Јелушић у „Тајном улову маште“ живо разматра традицију културе кроз кужину, новинар и публициста Ранко Павићевић искуствено и констернирано пореди Будву сад и некад у причи „Прст у мору“, кустоскиња мр Луција Ђурашковић објашњава легендом о „Санта Марија Ин Пунта“ култ Богородице, стари журналистички вук Саво Греговић у „Игранци духа“ сликовито и поетски приповиједа о новинарству и боемштини, пјесникиња и глумица Радмила Кнежевић тражи „Равнотежу мора“, а др Предраг Зеновић наставља „Предање“ о Светом Стефану. У заједничкој епизоди под насловом „Ватра од Дон Кихота“ сви аутори из Будве у паралелном интервјуу разматрају актуелности стваралаштва, екологије и менталитета.

На промоцији серије у Модерној галерији у Будви у суботу 29. јуна 2019. у 20 часова говориће аутори серије, а биће емитована и полусатна заједничка епизода. Улаз је слободан.

Нове епизоде „На веслу прича“ из Будве биће емитоване од 1. јула 2019. на сателитском програму РТС Свет, а од 22. јула на националном каналу културе РТС 3.

Аутор концепта и редитељ серије Растко Шејић радује се промоцији: „Дивно је директно комуницирати са публиком, осетити како дело иницирано у Боки Которској у које смо уложили годину дана рада, размишљања и креативности функционише са људима из Будве који у том духу и менталитету одрастају. Мислим да се разумемо и сигуран да имамо на шта да будемо поносни сви заједно. Захваљујући овом раду лично сам променио однос према граду и обали, упознајући оно што се налази испод или иза гломазног урбанистичког недела. Верујем да се та лепота споја духа и природе види у свакој епизоди.“

TREJLER BUDVA: https://youtu.be/GNUqV1rVOmQ

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комненовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: БД – Милан Свитлица, Рашко Секуловић, Никола Стојановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке

Пројекат подржали: Општина Будва, ТО Будва