ПУТОВАЊЕ ЗА КРФ

МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА

ПАРОХИЈА ПАШТРОВСКО – ТУДОРОВИЋКА И МАТИЦА БОКЕ – ПАШТРОВИЋИ

ОРГАНИЗУЈЕ

09.10. текуће године путовање поводом 100 година од страдања српске војске у албанској голготи, повлачећи се у зиму 1915.г. кроз Албанију до острфа Крфа у Грчкој.
Велики број војника са простора Паштровића, Боке и других крајева Црне Горе  посијало је своје кости у овој голготи из које је изникла слобода рода нашега, коју сада ми уживамо. Наша је дужност и света обавеза да, не само да не заборавимо, већ и да се молимо за душе предака наших. Зато ово путовање треба да буде својеврсно образовање о истини наше прошлости а помен и слава онима чије кости остадоше тамо у туђини.

Позивамо све заинтересоване који осјећају важност овог јубилеја, као и побожну браћу и сестре рода православног и подражаоце светог Спиридона чудотворца, чијим моштима ћемо се на Крфу поклонити, да буду учесници овог путовања.

План путовања је следећи:

 09.10.- у 06 часова полазак испред манастира Прасквице;

11 часова долазак у Драч у Албанији. Обилазак манастира светог Влаха.Odmor.

у13 часова полазак из Драча;

око 17часова долазак у град Саранду гдје је предвиђено ноћење.

10.10. у 04:30 часова полазак за Игуменицу, у 06 часова укрцавање на трајект и долазак на Крф око 08 часова. У 11 часова централни парастос на острву Видо. У 14 часова смјештај у хотел, одмор i slobodno. У вечерњим часовима у конференцијској сали хотела, предавање о јубилеју као и пројекција филма „Гдје цвјета лимун  жут“.

11.10.- oko podne повратак у Црну Гору.

Сви заинтересовани за више информација да се јаве протојереју Синиши Смиљићу на број телефона 068 585 498

Број мјеста је ограничен. Rok za rezervacije i uplate je do 03.10.