Саопштење о “Бокељском демократском савезу”

Саопштење за јавност

 

Желећи грађанској листи „Бокељски демократски савез“ сваку срећу на предстојећим изборима у Херцег Новом, поручујемо да је наше саопштење од 5.марта имало за циљ одбрану Матице Боке од једнократних политичких злоупотреба а не напад на било кога. Обзиром да замјеном теза желе да оправдају своје поступке, онда у овој прилици морамо истаћи да се у сваком сегменту слажемо са њиховим програмским циљевима. То није тешко јер циљеви које су навели припадају платформи Матице Боке. која се близу двије деценије бори за њих. Оно што се овој групи очигледно не свиђа је што је Управни одбор Матице Боке одлучан у намјери да одбрани интересе и циљеве Удружења од манипулација и злоупотреба. Од политикантских покушаја девалвације угледа, Матица Боке успјешно се одбранила у прошлости, а то ће сигурно успјешно радити и у будућности. Истине ради, јавност желимо да упознамо да се група од 11 младића прије десетак дана учланила у херцегновску подружницу Матице Боке. Иста група је паралелно започела организовање политичке платформе рада, врбујући чланове Управног одбора Матице Боке и показујући грб Матице Боке окружен са два медвједа за свој страначки лого. Све су то радили не упознајући са својом намјером органе управљања организације чији су постали свјежи чланови, успут се представљајући као Бокешки форум за Херцег Нови од кога су очигледно преузели тезу о „укидању Морског добра“.

Обзиром да је ријеч о млађим особама, на њиховим епитетима које везују за Матицу Боке не желимо да им замјеримо јер је вријеме мајсторско решето. Ипак „празне приче“ и Матица Боке не могу да стоје у истом тексту, јер је наша НВО учинила много више за Боку него што су урадиле и што ће урадити многе политичке странке. Па и оне чији су представници „Бокељског демократског савеза“ до јуче били чланови.

Поштована господо из „Бокељског демократског форума“, политички идентитет не може се правити „копи пејст“ системом, јер чак и у Црној Гори плагијати не могу да застаре. Ваше апсолутно право је да се политички организујете и борите за своје циљеве али не преко леђа Матице Боке чији су резултати рада препознати и видљиви. Позитивни идентитет се гради повјерењем, грађанском храброшћу, вишегодишњим радом и резултатима. Ваши савјетодавци су очигледно пропустили да вам укажу на те „ситнице“, али свака се школа плаћа.

 

Тиват, 7.марта 2017.г                                 Управни одбор Матице Боке

предсједник Жељко Комненовић