Тиватски ОБНОР постао колективни члан Матице Боке

На изборној скупштини тиватског одбора Организације бораца НОР 1941-1945, за предсједника је изабран Мато Бргуљан, досадашњи потпредсједник ове организације. На сједници којој су присуствовали и представници которског ОББНОР-а за потпредсједника је изабран Јован Ђуровић, за секретара Гојко Ивановић, а именован је и нови десеточлани Управни одбор. Ова тиватска борачка организација ускоро ће свим бокељским општинама упутити званичан захтјев да се једној градској улици да име по народном хероју Машу Бргуљану. Тиватски ОБНОР је на скупштини упутио јавну подршку которској борачкој организацији у настојањима да сачува антифашистичка обиљежја из Другог свјетског рата изнад главних градских врата, а упућена је и честитка др Ђуру Мусићу из Херцег Новог који је добио одликовање Српске православне цркве, орден Светог Саве. Усвојена је и одлука да тиватски ОБНОР постане колективни члан Матице Боке.

„Највећи проблем нашег Удружења је недостатак просторија и средстава, због чега нам је у значајној мјери ограничен рад. На сцени је и селективан приступ општинских органа антифашитичким удружењима на подручју Тивта. Због тога ће наша делегација тражити званичан пријем код предсједника општине Ивана Новосела“, закључено је на сједници која је почела минутом ћутања због смрти претходног предсједника удружења, Марка Пејовића. Како се чуло, другој антифашистичкој организацији УБНОР, општина је додијелила канцеларију бившег СУБНОР-а, у редовном годишњем буџету имају 8.000 еура, док ОБНОР нема ни средстава ни простор. У извјештају о раду у протеклом периоду Мато Бргуљан је истакао несебичну подршку тиватским антифашистима коју пружа которска борачка организација, као и друго издање књиге о народном хероју Машу Бргуљану која ускоро треба да изађе из штампе.

Представник которског ОБНОР, Љубенко Боровић упознао је представнике тиватског Удружења са иницијативом о прослави 70. годишњице формирања Бокељске ударне бригаде која ће бити приређена током године у једном од градова Боке, и позвао их да им се прикључе у излету на Тјентиште.