На веслу прича: Медаљони

„На веслу прича: Медаљони“ премијерно на РТС Свет 19. 6. у 21:35. Са веслом у рукама, Власта Мандић енергично доноси слатке и сјајне медаљоне славне прошлости града Котора. Калма бонаца. Барка као део живота. Смерност и моралност владају женама 15. века, али живот уме увек да изненади… Ко су которски Ромео и Јулија са срећним крајем? Да ли је икад ишта имало смисла без љубави? Мала миста економског узлета Боке у 17. веку. Пошта између Стамбола и Венеције. Кад гусари нападну, ко носи плен. Како капетан може толико да погреши, осим ако су жене у питању? Црква коју је свака нобиле породица имала у свом врту. А почетком 19. века, када је Наполеон освојио Боку, и од цркава направио складишта, и донео моду, касина нобила и плесове, зашто је црква морала да грми? Инферно.

Власта Мандић рођена је 1944. године у Котору. Архитектуру је завршила у Београду. Била је вођа тима израде урбанистичког пројекта Котора након катастрофалног земљотреса 1979. године. Објавила је књиге  „Ботунаде“ и „Бокешка кужина”. Вођа је женске клапе „Бисернице Боке“. Организује карневале и пише колумне за часописе.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријол: Милош Лакичевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ и Матица Боке 2018.

Пројекат подржала: Општина Тиват, Општина Херцег Нови, Туристичка организација Тиват, Луштица Беј, Порто Монтенегро

Реприза 20. 6. у 11:40