„На веслу прича: Бијег“ премијерно на РТС Свет

„На веслу прича: Бијег“ премијерно на РТС Свет 18. 6. у 21:35. Вук Крњевић у свом последњем ТВ наступу надахнуто говори о веслању кроз живот. Стваралаштво је изазов, нема лагања. Да ли је поезија само осећање? Зашто је нужан повратак у пећину? Да ли је само пролазност трајна? Шта фиксира дух? Природа је део судбинске игре? „Домовино, ти си као болест…“

Вук Крњевић рођен је 1935. године у Сарајеву, а преминуо је 24. 1. 2018. у Београду. Био је песник, књижевни критичар, есејиста и филмски сценариста. Легендарни уредник „Телевизије Београд“, потписао је култне ТВ серије „Отписани“ и „Салаш у малом риту“. Деценијама је био и уредник часописа „Књижевност“ и издавачке куће „Просвета“ Књижевне критике редовно је објављивао у листовима „Политика“ и „Борба“. Објавио је двадесет пет збирки поезије, као и бројна есејистичка и критичка дела. Добитник је великог броја награда, укључујући Повељу за животно дело Удружења књижевника Србије.

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељи: Александар Калезић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријол: Милош Лакичевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ и Матица Боке 2018.

Пројекат подржали: Општина Тиват, Општина Херцег Нови, Туристичка организација Тиват, Порто Монтенегро, Луштица Беј

Реприза 19. 6. у 11:40