ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАЂАНСКОГ ЕНТИТЕТА НАШЕ ОГЊИШТЕ, НВО МАТИЦА БОКЕ И НВО-А МОГУЛ ИЗ УЛЦИЊА ПОВОДОМ ПРОГЛАШЕЊА И УСВАЈАЊА ДЕКЛАРАЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ, СТЕЧЕНИХ ПРАВА, СЛОБОДНОГ ТРЖИШТА И ОТПОРА ПРАВНОМ НАСИЉУ У ДВОРЦУ КРАЉА НИКОЛЕ У БАРУ ДАНА 28. МАЈА 2015 ГОДИНЕ У ЧЕТВРТАК СА ПОЧЕТКОМ У 20.00 ч

ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАЂАНСКОГ ЕНТИТЕТА НАШЕ ОГЊИШТЕ, НВО МАТИЦА БОКЕ И НВО-А МОГУЛ ИЗ УЛЦИЊА
ПОВОДОМ ПРОГЛАШЕЊА И УСВАЈАЊА ДЕКЛАРАЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ, СТЕЧЕНИХ ПРАВА, СЛОБОДНОГ ТРЖИШТА И ОТПОРА ПРАВНОМ НАСИЉУ У ДВОРЦУ КРАЉА НИКОЛЕ У БАРУ ДАНА 28. МАЈА 2015 ГОДИНЕ У ЧЕТВРТАК  СА ПОЧЕТКОМ У 20.00 ч

Обзиром да се низом правних аката, законодавне, судске и управне праксе системски и свеобухватноугрожавају  основна грађанска и људска права у погледу својине, стечених права, слободног тржишта, гарантија које треба да садржи правни и институционални систем, на националном нивоу, Предлагачи Деклерације су се сагласили и отворили на потпис овај грађански и друштвени акт са намјером да се у коначности отклоне створени проблеми и свеобухватно и системски заштитити приватна својина, стечена  права, принципи слободног тржиштаи трајно уклоне сви правни акти из правног и институционалног система Државе који представљају правно насиље према друштвеним категоријама власника и инвеститора у Црној Гори.
На потписивање акта су позвани представници породица, истакнути појединци, представници грађанских група, НВО сектора, медија, политичких субјеката, међународних невладиних организација и свих друштвених фактора које погађа ова проблематика или који се програмски баве овом темом.
На скупу ће се извршити рекапитулација највећег дијела досадашњих догађаја и најизразитијих проблема око којих постоји потпуна грађанска сагласност у националној и међународној јавности,а који су у потпуности неприхватљиви за грађане Црне Горе, као и позив на ревизију начина вршења власти у овој области највиших државних институција.
Молимо појединце, групе и организације које ће бити гости овог скупа да потврде о доласку пошаљу на неки од мејлова организатора, фб страница или  путем телефона, како би могли на вријеме да ускладимо интересовање са ограниченим просторним капацитетима свечане сале Дворца. Такође је у том правцу корисно  потврдити ниво и персонални састав гостију на коме ће заинтересовани гости бити представљени ради резервације и распореда у просторији, унапријед хвала.

С поштовањем,
Организатори.

Поштовани,

позвани сте да као представник представник грађанских група, НВО сектора, медија, политичких субјеката, међународних невладиних организација и  националних друштвених факторау Држави, будете гост и узмете учешће приликом доношења грађанске
ДЕКЛАРАЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ, СТЕЧЕНИХ ПРАВА, СЛОБОДНОГ ТРЖИШТА И ОТПОРА ПРАВНОМ НАСИЉУ
на ком скупу сте позвани да изнесете своје ставове и виђења актуелних друштвених проблема и узмете учешће у доношењу и потписивању овог грађанско-друштвеног акта.
Молимо Вас да нам на вријеме потврдите учешће као и персонални и функционални ниво на којем ћете бити представљани, ради благовремене припреме и организације догађаја.

С поштовањем, Организатори:
Грађански ентитет Наше Огњиште, НВО Матица Боке и НВО Могул из Улциња