Завршен први талас снимања “На веслу прича Бока”

Двије недјеље посвећеног рада писаца из Боке и филмске екипе из Београда уродили су снимљеним материјалом за осам епизода четврте сезоне ТВ серије „На веслу прича“, која је посвећена Боки. На локацијама заливских морских лјепота, попут Какрца, Михољске превлаке, Госпе од Милости, Жупе, Страдиота, Порто Монтенегра, херцегновског пристана, али и отвореног мора залива Траште, осам аутора (Вук Крњевић, Власта Мандић, Невен Станичић, Оливера Доклестић, Зоран Мујбеговић, Машо Чекић, Синиша Луковић, Жељко Старчевић) својим причама придружили су се оригиналном концепту ТВ серије кратке форме која повезује природну и духовну лепоту која је у прве три сезоне изазвала велику пажњу публике српског јавног сервиса.

По ријечима извршног продуцента овог дела серијала Жељка Комненовића, предсједника УО тиватске подружнице „Матице Боке“, овај пројекат веома је значајан за Боку у цјелини“. „Замисао твораца ове идеје идеално је примјењива на Боку Которску. Наши митови, богата историја, традиција бесједе, али и богомдана природа, чине савршен мизансцен за „На веслу приче“. Било је задовољство сарађивати са филмским радницима из Србије и на дневном нивоу пратити њихово одушевљење природом и причама, један истински ентузијазам. „Матици Боке“ је изузетно важно што су и тиватска и херцегновска општина показали разумијевање за важност ове врсте промоције пре свега духовности, а велику улогу је одиграла и друштвена одговорност компанија Порто Монтенгро, Луштица Беј и Туристичке организације Тивта“, истакао је Комненовић.

Редитељ и аутор оригиналног концепта ТВ серије „На веслу прича“ Растко Шејић рекао је да је задоваљан урађеним у Боки. „Није могуће ухватити сваки моменат лепоте контраста природе Боке, али неке смо успели да снимимо и доживимо, удахнемо, и поред дима који се на жалост вије над заливом. Аутори који су нам беседили у целини гледано осликавају један специфичан бокељски менталитет, схватање света у ритму таласа и поштовање традиције које је импресивно, док су оригиналне приче жанровски варирале од историјских, урбаних драма, преко фантастике, па све до поезије у слободном стиху. Пред нама је сада комплексност постпродукције и жеља да што пре публици покажемо нове „На веслу приче“, али и да се као екипа вратимо у Боку и наставимо снимање серије у Херцег Новом и другим градовима. Изузетно искуство сарадње са Матицом Боке“, истакао је Шејић.