Завршено снимање нове сезоне документарно – игране серије „На веслу прича – Бока“ од укупно дванаест епизода

У которском и херцегновском заливу завршено је снимање нове сезоне документарно – игране серије „На веслу прича – Бока“, продуцентског пројекта Матице Боке и Удружење „Шта хоћеш“ из Београда.

Овога септембра, након седам стваралаца снимљених у Будви, кинематографска екипа „Шта хоћеш“ снимила је још пет аутора у которском дијелу залива и испред херцегновске обале: Радојку Абрамовић, списатељицу и историчарку умјетности из Поморског музеја; Драгана Ђурчића, културног и ватерполо посленика; кантауторку и професорку француског језика др Исидору Миливојевић, Дејана Дедовића – Деду, репера из култног састава Wхо Сее, театролога и професора цетињског Факултета драмских умјетности Дарка Антовића.

Веслајући у барци ствараоци причају оригиналне кратке приче – кратак је опис концепта серије „На веслу прича“ која се већ шест година са великим успјехом емитује на Радио-телевизији Србије. У јуну 2018. године премијерно је емитовано девет епизода из Боке Которске.

Жељко Комненовић, извршни продуцент серијала у Боки Которској и предсједник УО Матице Боке, захвалан је локалним самоуправама Будве, Котора и Херцег Новог што су показала разумијевање за „трајно кинематографско биљежење духа и природе Боке“.

„Прегршт позитивних реакција које је изазвало овогодишње емитовање „На веслу прича“ из Боке створило је обавезу да наставимо са радом и снимањем. Било је напорно, кроз таласе, ћуд времена и поред менталитета „лако ћемо“ задовољан сам јер смо успјели да задржимо и чак унаприједимо продукциони ниво серије захваљујући суровом професионализму екипе „Шта хоћеш“, те да аудио-визуелну заоставштину Боке обогатимо квалитетним садржајима. Весламо даље“, рекао је Комненовић.

„Чудно је видети када крузер прекрије поглед на лепоту Старог Котора, толико их пристаје да као да су стални део сценографије, и тргови пуни људи са фото апаратима и другим гаџетима у трку да забележе дух и мирис традиције. Мислим да смо успели да начнемо, дивним причама које су аутори испричали, откривање сржи лепоте ових зидина, дакле онога што је иза површине хладног камена и туристичке вреве. Јединствена природа свему је дала тежину и смисао. Надам се да ће и Будвани и Которани и Новљани, али и гледаоци широм региона, осетити ту танану изузетност региона Боке“, рекао је Растко Шејић, редитељ и аутор концепта серијала „На веслу прича“.